Het Loodswezen

Onze loodsen moeten 24 uur per dag, 7 dagen per week kunnen vertrouwen op de ondersteuning van mensen in de gehele organisatie en onze schepen. Daarom hebben we een uitgebreide technische dienst aan wal: zij beheren en onderhouden de vloot van het Loodswezen en zorgen ervoor dat we altijd kunnen varen. Dit doen ze vanuit twee afdelingen: de afdeling nautisch en technisch beheer, en de afdeling onderhoud en reparatie. Je passie voor techniek combineren met werken in de scheepvaart? Ook dan ben je bij het Loodswezen op de juiste plek.

Nautisch en technisch beheer

Op deze afdeling kun je onder andere aan de slag als superintendent. Met deze functie heb je een grote verantwoordelijkheid: jouw takenpakket omvat namelijk alles wat te maken heeft met de techniek, financiën, onderhoud en certificering van onze vaartuigen en wal-installaties. Jij bent scherp op de kwaliteit, planning en budgetten bij de docking van schepen, omvangrijke reparaties en de nieuwbouw van loodsvaartuigen.

'Elektronica gaat ver, ook in de scheepvaart. Bijna alles is mogelijk!'

Onderhoud en reparatie

Op deze afdeling zijn er verschillende functies waar je als technicus kunt gaan werken. Zo is er bijvoorbeeld de functie chef werkplaats en wal werktuigkundige. Binnen deze functies los je de binnengekomen storingen op en voer je preventieve onderhoudswerkzaamheden uit.

Liever werken aan boord van een schip? Word dan werktuigkundige. Alle grote loodsvaartuigen hebben namelijk eigen werktuigkundigen aan boord. Naast alle reguliere onderhoudswerkzaamheden, lossen zij ook acute storingen op. Alles om ervoor te zorgen dat de loodsvaartuigen te allen tijde ingezet kunnen worden.