Het Loodswezen

Jasper

Student-loods, regio Scheldemonden

De dag van Jasper

Loop een dag mee met Jasper, student opleiding Master in Maritime Piloting, regio Scheldemonden. Het studiejaar is al op de helft. Nog een paar maanden te gaan tot het examen!

Vanochtend om 09:00 uur begonnen met studeren. Ik leer het beste op het kantoor. Dit is een fijne omgeving en van alle gemakken voorzien. Het is van belang dat je goed bij blijft met de theorie!

13:00 uur

Om 13:00 uur was het wel genoeg voor de studie. Tijd voor wat praktijk. Ik heb een mooie reis uitgezocht en ging voor het eerst opvaren naar de nieuwe Kieldrechtsluis. Deze sluis is in juni 2016 in gebruik genomen en is de grootste sluis ter wereld!

15:35 uur

Om 15:35 uur liepen we de Kieldrechtsluis aan, dus alle hens aan dek. Tijdens het reizen is het leuk om andere culturen te ontmoeten. Zo hier ook met een voltallige Filipijnse bemanning.

17:30 uur

Na het afronden van deze reis om 17:30 uur was er nog tijd voor een afvaart van de Kallosluis in Antwerpen richting Vlissingen Rede. Een reis met een autoboot, voor een student aan de maat, maar leuk om te doen. Zo is deze dag van het studentenleven weer voorbij. Morgen weer een nieuwe.