Simon

Student-loods, regio Rotterdam-Rijnmond

De dag van Simon

Loop een dag mee met Simon, registerloods in opleiding regio Rotterdam-Rijnmond. 32 jaar en met een passie voor varen.

De dag start om 08:00 uur. Na het ontbijt in het hotel, beginnen we aan de theorielessen op de Hogere Zeevaartschool in IJmuiden. Dit is het centrale deel van de veertien maanden durende opleiding. De lessen worden verzorgd door registerloodsen uit verschillende regio’s.

13:00 uur

Na alweer een perfecte lunch verzorgd door de Zeevaartschool worden we nog wat bijgevoerd op de Mercuur, terwijl we verschillende manoeuvres uitvoeren rond het Forteiland in IJmuiden. Dit is onder toeziend oog van kritische, maar perfecte begeleiding van de registerloodsen. Ook de radiocommunicatie wordt flink getest op de simulator.

18:00 uur

Dan is het tijd voor het diner en draait het alweer om eten. We eindigen één keer in de week bij de Chinees naast het hotel. De groepsdynamiek wordt enorm gestimuleerd in deze omgeving.

21:00 uur

Rond deze tijd verandert het hotel in een schoolcampus en staat bij iedereen de deuren open voor de nodige discussie tijdens het studeren. Bijkomend voordeel is dat de discussie vaak afgerond wordt in de bar van het hotel waar we onze docenten altijd kunnen vinden.