Damien

Werktuigkundige wal

Interview met Damien

Om onze klanten de allerbeste service te bieden, moeten onze vaartuigen piekfijn in orde zijn. Ons technisch personeel zorgt ervoor dat we altijd op ons materieel kunnen rekenen.

Betrouwbare dienstverlening kan niet zonder betrouwbaar materiaal. Daarom heeft het Loodswezen een uitgebreide technische dienst. Zij beheren en onderhouden de vloot van het Loodswezen, maar ook installaties zoals pontons en steigers. Soms houden zij zich bezig met de aanpassing van een elektronisch systeem, soms met de reparatie van een motor of het onderhoud van een staalconstructie. De technische dienst werkt vanuit de eigen werkplaats in Hoek van Holland, maar ook op zee.

Alle grote loodsboten hebben een eigen scheepswerktuigkundige aan boord. Daarnaast zijn er werktuigkundigen aan land, de zogenaamde 'wal-wtk's'. Zij staan 24 uur per dag, 7 dagen per week klaar. Het woord 'nee' komt in hun woordenboek niet voor. Het takenpakket van de superintendents omvat alles wat te maken heeft met techniek, financiën, onderhoud en certificering van onze vaartuigen en walinstallaties. Zij zijn verantwoordelijk voor kwaliteit, planning en budget bij onder andere dokking van schepen, omvangrijke reparaties en nieuwbouw van loodsvaartuigen.