Damien

Werktuigkundige wal

De dag van Damien

Loop een dag mee met Damien, werktuigkundige Wal, afdeling onderhoud & reparatie.

De dag start om 06:00 uur. Vanochtend vroeg opgestaan en richting Imtech Rotterdam gereden om te kijken naar een nieuw  scheepsalarmsysteem voor de Swath. Heb ik geen bedrijfsbezoek dan rijd ik vanuit huis direct door naar de regio’s met de bedrijfsbus vol met gereedschap en onderdelen. 

10:10 uur

Bij Imtech heb ik de opties en mogelijkheden van het nieuwe systeem gehoord en daarna een opstelling bekeken aan de hand van een demo. Elektronica gaat ver, ook in de scheepvaart. Bijna alles is mogelijk! 

14:00 uur

Na het bezoek ben ik naar Hoek van Holland gereden. In de Berghaven ligt de tender Endeavour met een probleem aan de koppeling. Op deze zomerse dag is het erg warm in de machinekamer. Dus de ventilator gaat vol aan! Na een uurtje of twee bekabelingen en schakelingen controleren, heb ik gelukkig het probleem gevonden en het onderdeel vervangen.

16:30 uur

Het mooiste van mijn baan is de dag goed afsluiten. We hebben een probleem met één van onze schepen. Je zoekt, vindt en je lost op. Daarna met een voldaan gevoel naar het thuisfront. Operatie stofwolk en naar huis. De rest van de week ben ik bereikbaar voor de storingsdienst (24/7 Pilot boatmechanic).