Matthijs Breen

Student-loods regio Scheldemonden

De dag van Matthijs

"Deze week hebben we koppelweek. Dit is een aaneengesloten periode van een week waarin de student wordt gekoppeld aan een registerloods. In deze periode maakt de student een aantal aaneengesloten reizen bij wijze van praktijkoefeningen. Tijdens deze koppelperiode wordt beoordeeld of de student voldoet aan de gestelde leerdoelen."

Woensdag 11 augustus

"Maandag en dinsdag hebben we al een paar dag- en nachtreizen gedaan. Vandaag worden we om 06:15 uur gebeld voor ‘een bootje van Vlissingen Rede voor Gent’.  Nadat we het schip rond 11:00 uur veilig hebben afgemeerd, krijgen we van de loodsdienstcoördinator te horen dat er rond 13:00 uur nog een ‘bootje’ voor ons is van Vlissingen Rede naar Sas van Gent. De taxi brengt ons vanuit Gent terug naar de wacht in Vlissingen. Daar hebben we nog mooi tijd voor een heerlijke lunch in onze sociëteit."

'Heinz G' loodsen

"Na de lunch hebben we nog even tijd voor de reisvoorbereiding en rond 13:00 uur worden we met de tender afgezet op de coaster 'Heinz G'. Na enkele minuten overdracht van zeeloods naar kanaalloods, gaat de zeeloods eraf en vervolgen wij onze reis naar de Westsluis te Terneuzen. Na de schutting in de Westsluis is het nog een half uur varen naar de ligplaats aan het kanaal van Gent naar Terneuzen. Onder toeziend oog van de kapitein en 1e stuurman meren we rond 16:30 uur het schip af aan de loskade. Onze werkdag zit er hiermee op."