Michel

Student-loods, regio Scheldemonden

De dag van Michel

Loop een dag mee met Michel, student opleiding Master in Maritime Piloting. 32 jaar. Na de Zeevaartschool Terschelling, na wat omzwervingen uiteindelijk 8 jaar bij Holland America Line tot het Loodswezen belde.

De dag start om 06:00 uur. De wekker gaat, snel douchen en een broodje eten. Om 7 uur neem ik de taxi van Vlissingen naar Terneuzen. Hier stap ik samen met mijn medestudenten op het instructievaartuig Tender 1, voor een instructiereis op het Kanaal van Gent naar Terneuzen.

10:00 uur

Hier zijn we onderweg naar Gent. We varen langs alle havens en kades op het kanaal om bekend te worden met alle aanlegplaatsen. We sturen en manoeuvreren zelf bij toerbeurt.

12:45 uur

Aangekomen in Gent en hebben een heerlijke lunch gehad. Daarna kunnen we heel even in de zon zitten voor we weer beginnen aan de terugreis.

15:00 uur

Nadat we zijn gevaren door het Sifferdok, de grote bulkcarriers komen hier helemaal tot in Gent, varen we achteruit de Moervaart in. Het krapste zijkanaal op het Kanaal van Gent naar Terneuzen. Zelfs met een klein schip, als de Tender 1, is dit toch best krap.